Traseu MaratonTraseul Maraton cu dificultate Grea / are 42km lungime cu diferenta de nivel pozitiva 2770 m, se adreseaza sportivilor pentru toate nivelurile de pregatire, este conceput atât participanţilor competitivi cât si alergătorilor începători care doresc sa isi testesteze abilitatile pe potecile inzapezite.

Startul se v-a da din Poiana Glavoi vom alerga pe traseul Groapa Ruginoasa care pur si simplu iti va taia respiratia. Fiind un fenomen cu totul spectaculos, aceasta se prezinta colosal in mari proportii, foarte abrupta, de o culoare ruginie. La prima vedere, pare o rana adinca in sufletul muntelui sau un titan care devoreaza tot ce intalneste in cale. Procesul de eroziune este si in prezent activ, marind cu repeziciune dimensiunile gropii. Contrastul cromatic neobisnuit, in care caramiziul rocilor se alatura verdelui vegetatiei bogate, natura isi arata noua creatie.
Maraton Oxigen Plus face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei cu sloganul alearga fara limite, este o competiţie outdoor de alergare cu caracter montan.traseele sunt neamenajate şi neprotejate, folosesc drumuri publice şi forestiere, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare ,vai abrupte şi zone accidentate.

Descarca GPX Track

Startul se va da din Poiana Glavoi /Poiana Ponor/ Ponorul din Barsa Cohanului / Vf. Glavoaia / Saua Ponita / Virtop / Groapa Ruginoasa / Pirtia Piatra Graitoare / Virtop / Canton Silvic Luncsoara / Poiana Florilor / Pestera Ghetarul Focul Viu / Poiana Glavoi.

Marcaje

Traseul Maraton - Marcajele turistice de orientare specific traseului vor f prezentate la Sedinta Tehnica, cum ar fi culoarea acestora si sageti de directionare, toate semnele vor fi marcate pe harta traseului..

Profil Traseu

Maraton Oxigen Plus este o competitie de alergare cu caracter montan care se desfasoara: 60% pe drumuri forestiere, 25% poteci, 10% poiene si 5% drum cu pietris.

Punct De Hidratare

Organizatorii au amplasat primul punct de control si hidratare la 5km pe Traseul Maraton vor fi 7 punct de hidratare si revitalizare, 8 puncte de control. Startul si sosirea vor fi in acelasi loc pentru toate traseele.


Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele de concurs din diferite motive în cazul în care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti in conditii meteo nefavorabile: furtuna cu fulgere si trasnete sau restictii de circulatie , participantii in acest caz vor fi anuntati la Sedinta Tehnica iar in caz de forta majora poate anula/amana cursa, participantii vor fi anuntati de catre organizator intr-o asemenea situatie. .