Traseu SemimaratonTraseul Semimaraton cu dificultate medie / are 21km lungime cu diferenta de nivel pozitiva 1250 m, se adreseaza sportivilor care prefera o alergare pe o distanta mai lunga, este conceput atit participantilor competitivi cit si alergatorilor la un nivel mai avansat care doresc un traseu cu profil mai variat cu vai abrupte si poteci care te conduc intr-o lume de poveste.

Startul se v-a da din Poiana Glavoi vom alerga pe traseul Cetatile Ponorului cel mai grandios fenomen carstic din Romania; formate din tuneluri, pesteri, cascade si balcoane suspendate, acestea dezvaluie peisaje de o salbaticie rara. La capatul Vaii Cetatilor, drumul forestier coboara prin padure pana la Dolina I, unde se afla marele portal de 74 m, un simbol al carstului Muntilor Apuseni. Pe sub acesta se intra in pestera, insa traseul turistului urca pe poteca pana la Dolina II, strajuita de peretii verticali impozanti. In subteran, Cetatile Ponorului ascund numeroase lacuri si cascade care ingreuneaza parcurgerea pesterii; portiunea pana in Sala Taberei poate fi strabatuta cu usurinta, insa dincolo de aceasta este necesar echipamentul speologic. De la balcoanele dolinelor II si III, impresionantul complex carstic isi demonstreaza maretia, incantand privirea cu formele sale surprinzatoare.
Maraton Oxigen Plus face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei cu sloganul alearga fara limite, este o competiţie outdoor de alergare cu caracter montan.traseele sunt neamenajate şi neprotejate, folosesc drumuri publice şi forestiere, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare, vai abrupte şi zone accidentate.

Descarca GPX Track


Startul se va da din Poenita Glavoi /Poienita Ponor/ Cetatile Ponorului / Poiana Florilor / Ghetarul Focul Viu / Glavoi.

Marcaje

Traseul Semimaraton - Marcajele turistice de orientare specific traseului vor f prezentate la Sedinta Tehnica, cum ar fi culoarea acestora si sageti de directionare, toate semnele vor fi marcate pe harta traseului.

Profil Traseu

Maraton Oxigen Plus este o competitie de alergare cu caracter montan care se desfasoara: 60% pe drumuri forestiere, 25% poteci, 10% poiene si 5% drum cu pietris

Punct De Hidratare

Organizatorii au amplasat primul punct de hidratare la 6km pe Traseul Semimaraton vor fi 5 punct de hidratare si revitalizare, 5 Punct de control. Startul si sosirea vor fi in acelasi loc pentru toate traseele.Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele de concurs din diferite motive în cazul în care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti, in conditii meteo nefavorabile: furtuna cu fulgere si trasnete sau restictii de circulatie , participantii in acest caz vor fi anuntati la Sedinta Tehnica iar in caz de forta majora poate anula/amana cursa, participantii vor fi anuntati de catre organizator intr-o asemenea situatie. .