Traseu CrossTraseul Cross cu dificultate medie / are 10km lungime cu diferenta de nivel pozitiva 690 m, se adreseaza sportivilor care prefera o alergare putin mai tehnic, este conceput atit participantilor competitivi cit si alergatorilor incepatori care doresc sa se autodepaseasca si vor o experienta unica .
Startul se v-a da din Poiana Glavoi vom alerga in estul formatiuni carstice unde se intinde Platoul Lumea Pierduta, o padure seculara desprinsa parca din povesti. Rezervatia naturala isi trage numele de la salbaticia de odinioara a zonei, care a fost periclitata de masivele defrisari. Incadrat de Paraul Ursului, Paraul Sec si culmea Varfului Garjoaba, platoul ascunde in subteran o bogata retea de galerii active, tradata la suprafata de prezenta dolinelor mascate de vegetatie. Doua dintre acestea sunt, de fapt, porti de intrare sub pamant Avenul Gemanata si Avenul Negru-, permitand explorarea zonei. Platoul Lumea Pierduta nu isi tradeaza nici in prezent denumirea, fiind un taram rupt din alt spatiu; descoperiti-l pentru a profita de frumusetea nealterata a naturii.
Maraton Oxigen Plus face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei cu sloganul alearga fara limite, este o competiţie outdoor de alergare cu caracter montan.traseele sunt neamenajate şi neprotejate, folosesc drumuri publice şi forestiere, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare ,vai abrupte şi zone accidentate.

Descarca GPX Track


Startul se va da din Poiana Glavoi / Poiana Ponor / Avenul Bortig / Poiana Glavoi

Marcaje

Traseul Cross - Marcajele turistice de orientare specific traseului vor f prezentate la Sedinta Tehnica, cum ar fi culoarea acestora si sageti de directionare, toate semnele vor fi marcate pe harta traseului.

Profil Traseu

Maraton Oxigen Plus este o competitie de alergare cu caracter montan care se desfasoara: 60% pe drumuri forestiere, 25% poteci, 10% poiene si 5% drum cu pietris

Punct De Hidratare

Organizatorii au amplasat primul punct de control si hidratare la 5km pe Traseul Cross, urmatorul punct de hidratare si revitalizare la 10km. Startul si sosirea vor fi in acelasi loc pentru toate traseele.Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele de concurs din diferite motive în cazul în care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti, in conditii meteo nefavorabile: furtuna cu fulgere si trasnete sau restictii de circulatie , participantii in acest caz vor fi anuntati la Sedinta Tehnica iar in caz de forta majora poate anula/amana cursa, participantii vor fi anuntati de catre organizator intr-o asemenea situatie. .