REGULAMENT CTMR1 . Circuitul Titanii Muntilor Romaniei

1.1 Circuitul Titanii Muntilor Romaniei este format din 7 Evenimente sportive de alergare montana din care in anul 2020 vom lansa doar trei din ele, vom deschide sezonul de iarna cu Maraton Oxigen Plus urmat vara de Maraton Oxigen Plus si in toamna vom incheia circuitul cu Maraton Legendele Toamnei.

Calendarul Competitiilor


25. Ianuarie 2020

6. Iunie 2020

3. Octombrie 2020


1.2 Circuitul Titanii Muntilor Romaniei din care fac parte o serie de evenimente este mai mult decit o alergare montana la poalele muntelui pe vaile si crestele acestora care se inalta spre cer, este mai mult decit o provocare fizica si psihica este ceva mult mai personal este armonia care se formeza si s-a format de-a lungul anilor. intre om si natura.

1.3 Circuitul a fost conceput sa cuprinda anotimpurile anului calendaristic, impartit pe trei sezoane. Am ales trasee sa fie accesibile tuturor pasionatilor de alergare, fie ca esti incepator sau profesionist cu diferenta de nivel pozitiv si negativ, toate traseele sunt cu caracter montan care ne v-a purta prin rezervatii naturale si cele mai salbatice si frumoase zone carstice a muntilor din Romania.

1.4 Intensitatea si Greutatea Traseelor din Circuit - Cel mai important lucru care sta la baza pregatirii este motivatia. Organizatorii circuitului va dezvaluie un mic secret, precum cresc punctele acordate pentru calificare, asa creste si diferenta de nivel si greutatea traseelor.


2. Clasament unic Punctaj CTMR

2.1 Punctele optinute in Circuitul CTMR prin participare la : Concursul Maraton Oxigen Plus si Legendele Toamnei Trail la cursele competitive, Semimaraton / Maraton / Ultramarathon sunt acordate doar pentru primii cinci participanti la categoriile masculin și feminin la probele enumerate mai sus.

2.2 Organizatorii vor lua in evidenta punctele acumulate pe parcursul participarii la cele trei competitii din Circuit de catre participantii, categoriile masculin și feminin care s-au clasificat si au atins cel mai mare punctaj validat de arbitri v-a premia doar primii trei castigatori in gala finala la urmatoarele probe: Semimaraton / Maraton / Ultramaraton .
2.3 Punctele obtinute sunt valabile doar in calificarea Circuitului Titanii Muntilor Romaniei.
2.4 ATENTIE ! Vor fi validate doar punctele din aceasi proba pentru participare in gala finala.

Tabel punctaj pentru Clasament unic CTMR.

Maraton Oxigen Plus I II III IV V
Traseu Semimaraton 21km PT 100 PT 90 PT 80 PT 70 PT 60


Maraton Oxigen Plus I II III IV V
Traseu Semimaraton 21km PT 150 PT 140 PT 130 PT 120 PT 110
Traseu Maraton 42km PT 150 PT 140 PT 130 PT 120 PT 110
Traseu Ultramaraton 80km PT 150 PT 140 PT 130 PT 120 PT 110


Maraton Legendele Toamnei I II III IV V
Traseu Semimaraton 21km PT 120 PT 110 PT 100 PT 90 PT 80
Traseu Maraton 42km PT 120 PT 110 PT 100 PT 90 PT 80
Traseu Ultramaraton 60km PT 120 PT 110 PT 100 PT 90 PT 80

2.5 Nu se vor acorda puncte pentru concurenții care nu vor termina cursa: in caz de abandon, daca este descalificat sau nu se v-a incadra in timpul limita stabilit de catre organizatori, la cursa la care v-a participa.
2.6 Organizatorii Circuitului - Titanii Muntilor Romaniei vor porni toate demersurile pentru ca in viitorul apropiat in obtinerea Certificatului ITRA pentru cursele de distanta lunga Marathon si Ultaramarathon, puncte care vor fi de folos la inscrierea evenimentelor Internationale de alergare montana.


3. Premiere / Gala de festivitate

3.1 Cei mai buni dintre cei mai buni sportivi de alergare montana vor fi invitati la decernarea Galei de Festivitate unde vor fi premiati cu marele Titlul Titanii Muntilor Romaniei si Trofeul Titanilor Premiile speciale din partea sponsorilor si organizatorilor se vor anunta dupa inchiderea Circuitului prin intermediul social media, castigatorii vor avea onoarea de a fi premiati si felicitati de catre Ambasadorii CTMR.


4. Departajare / Contestatii

4.1 Concurentii vor fi departajati pe baza timpului optinut in cazul in care au acelasi punctaj, in finala circuitului..

4.2 Contestatiile din Circuitul CTMR legate de : Clasamentul circuitului, calcularea punctajului si al timpului optinut, descalificare in caz de abandon din unele motive cum ar fi neincadrarea in timpul limita stabilit de catre organizatori. Pentru solutionarea si clarificarea situatiei enumerate va puteti adresa prin e-mail contact@speedrunners.ro


5. Condiții administrative

5.1 Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulamentul cu obligatia anuntarii din timp a modificarilor intervenite in Circuitul CTMR.
5.2 Mentiune ! Semimaraton 21km / Maraton 42km si Ultramarathon fie individual sau in echipa se v-a premia in functie de specificul curesi dupa fiecare competitie.
Detalii despre Maraton Oxigen Plus si Legendele Toamnei Trail, referitor la zona unde se v-a desfasura competitia, harta si profilul traseelor. Premiile si punctele care vor fi acordate pentru participanti vor fi publicate intr-un timp scurt relativ in regulamentul CTMR pe pagina de concurs https://www.maratonoxigenplus.ro/ sau ne puteti urmarii pe facebook Maraton Oxigen Plus si pe https://sportsplanner.com.